9 syytä miksi selfiet ovat paheksuttava asia


Luulen että meistä kaikki tietävät sen selfieitä harrastavan tyypin, ainakin yhden. Useimmiten se on teini, jolloin selfieille voidaan hymähtää, laittaa ne iän piikkiin ja antaa anteeksi. Kuitenkin joskus selfieitä harrastaa myös joku aikuinen. Tällöin ilmiö on huomattavasti paheksuttavampi ja se tulee osoittaa esim. jättämällä painamatta ”tykkää”, kommentoimalla jotain nokkelan semi-pirullista (tietenkin naamioituna normaaliksi kommentiksi) tai vain puhumalla selfie-tyypin huonotapaisuudesta vaikkapa naapurin Pirkolle.

Esimerkkejä kuvista joita ei tule jakaa sosiaalisessa mediassa.

Esimerkkejä kuvista joita ei tule jakaa sosiaalisessa mediassa.

Listasin syitä, jotka tekevät selfieistä äärimmäisen huonon ja tuhoisan ihmiön.

1 – Selfieiden ottaja pitää omasta naamastaan. Omasta naamastaan _ei_saa_ pitää, vaan sitä tulee mieluummin hieman hävetä.

2 – Selfie-tyyppi ei kuitenkaan ehkä pidäkään omasta naamastaan vaan kompensoi häpeäänsä ulkoasustaan postailemalla kuvia. Vähän niinkuin joku nössö nörttimies ostaisi moottoripyörän ja nahkavermeet. Niin ei saa tehdä, koska se on falskia.

3 – Selfie-ihminen kalastelee kohteliaisuuksia. Irmelillä oli postaamssaan selfiessä Facebookissa 87 tykkäystä ja 19 kehuvaa kommenttia. Irmeli oli kirjoittanut ”kiitos tykkäyksistä ja kommenteista” joka tarkoittaa sitä että Irmeli ilahtui saamastaan positiivisesta palautteesta. Positiivisesta palautteesta ei saa ilahtua varsinkaan silloin kun se koskee omaa ulkonäköä vaan siitä on nolostuttava silloin kun joku erehtyy sitä antamaan. Ja on lopetettava kehuja aiheuttava toiminta välittömästi.

4 – Netissä luki, että selfieiden ottaminen on mielisairaus joten selfie-tyypin tulisi hakea apua eikä jatkaa itsetuhoista käytöstään, ihan vaan omaksi parhaakseen katsokaas.

5 – Selfiet ovat spämmiä. On tuskaisaa kun Facebook – feed täyttyy selfieistä. Koska joudut scrollaamaan yli 8 kpl selfietä ja ajattelemaan jokaisesta jotain, sinulta jaa näkemättä ainakin pari Iltalehdestä jaettua urheilu-uutista, muutama pilakuva poliitikosta ja julkkiksesta salaa napattu kammottavan huono kuva jolle naureskella.

6 – Selfieissä on usein jotain karmivaa. Duckface, suurelle leväytetyt silmät yläkulmasta kuvattuna luoden alien – efektin tai joku outo pelleilyilme. Nämä aiheuttavat vähintään painajaisia, pahimmassa tapauksessa pitkäaikaista unettomuutta ja ikuiset traumat sille onnettomalle joka sattuu ne näkemään. Vähän niinkuin se ensimmäinen kauhuelokuva jonka näit lapsena ja se verkkokalvolle syöpynyt zombie kummitteli alitajunnassa vuosikaudet.

Ei ihme jos ihmisiä pelottaa.

Ei ihme jos ihmisiä pelottaa.

7 – Selfieiden postaaja on kusipää. Ihminen joka on kiinnostunut omasta naamastaan on pakostakin itsekäs paskiainen jonka aivoihin ei kertakaikkiaan mahdu mikään muu kuin hän itse. Jos hän jotain positiivista sattuu tekemäänkin, vaikkapa auttamaan ystäväänsä tai harrastamaan hyväntekeväisyystoimintaa, se on tietenkin vain siksi että han saa kehuja tai ainakin voi tuntea olevansa mainio ihminen.

8 – Selfiet otetaan edullisista kuvakulmista, niissä on usein meikattu, niissä käytetään filttereitä ja niissä poseerataan. Näin naama näyttää nuoremmalta ja sievemmältä. Tämä on paheksuttavaa, koska silloinhan ihminen esittää näyttävänsä paremmalta kuin mitä oikeasti on. Jos omia kuvia on pakko postata, ne on otettava niistä kuvakulmista mistä näyttää puttepossulta ja niissä ei saa yrittää poseerata eikä näyttää hyvältä. Hyväksyttävimmät kuvat ovat ne isäsi / miehesi / muuten vain huonoimman tuntemasi kuvaajan ottamia joissa olet ruudullisessa flanellipyjamassa tukka pystyssä ja suu täynnä makkaravoileipää.

Tässä taas kuvia joiden julkaiseminen on hyväksyttävää.

Tässä taas kuvia joiden julkaiseminen on hyväksyttävää.

9 – Ketään ei vaan kiinnosta SUN naama, vähänkö kuvittelet liikoja jos sellasta ajattelit! Samalta se pärstä näyttää joka päivä kuitenki. Postaillaan mieluummin kuvia vaikka huonekasveista ja maitopurkeista. Ja jos on pakko postata omia kuvia niin niitä epäedustavia sitten. Kun kukaan ei oo täydellinen ja meistä kaikista saa huonoja kuvia hei niin miksi sitte esittää että susta sais vaan hyviä. Noloooooo!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”9 syytä miksi selfiet ovat paheksuttava asia

  1. Ahihi, spot on! Pakko jakaa Facebookissa tämä.

    T:Selfiehoro-89

    Ps. Ihanaa kun kirjoitat suomeksi. Suosin suomenkielisiä blogeja, vaikka englantini onkin varsin sujuvaa. Jotenkin vaan blogeja lukiessa on kiva heittää aivot narikkaan ja se onnistuu suomeksi paljon paremmin 🙂

Kommaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s